Fotocabine
Voor de aanvraag van identiteitsdocumenten en rijbewijzen heeft elke burger een pasfoto nodig die voldoet aan bepaalde normen. Vaak moeten burgers zich een tweede keer aanmelden aan het loket van Burgerzaken omdat hun voorgelegde pasfoto niet voldoet aan deze normen. Ze moeten dan eerst naar een fotograaf voor een nieuwe pasfoto.

Om de dienstverlening nog verder te verbeteren, en ook op vraag van de burgers zelf, beslist het college om een fotocabine te plaatsen in de inkomhal van het gemeentehuis. Inwoners kunnen dan ter plaatse zelf pasfoto's maken.

De fotocabine controleert ook of de foto's voldoen aan de juiste normen alvorens ze te printen. Betalen kan met cashgeld, Bancontact of met jetons. De fotocabine is bovendien rolstoeltoegankelijk.

Daarnaast wordt een mobiel fototoestel met printer voorzien voor het nemen van pasfoto's op locatie. Ideaal voor mensen die zich niet kunnen verplaatsen en waarbij een medewerker van Burgerzaken op huisbezoek komt voor het aanmaken van een nieuwe e-ID of reispas.

De firma die de fotocabine plaatst, zorgt kosteloos voor het onderhoud en herstellingen.

Boomplantdag in De Averegten
Op zaterdag 17 maart om 14 uur organiseert de werkgroep 'Heist in actie: Boom zoekt bos' een boomplantdag in provinciaal domein De Averegten. De werkgroep bestaat uit de Bosgroep Zuiderkempen vzw, Bos+, en de gemeentelijke teams Milieu en Duurzaamheid, CC Zwaneberg en Heist in de Wereld.

Er zullen een aantal kloempen aangeplant worden nabij de toegangsweg naar het Boshuis. Om de boomplantdag feestelijk af te sluiten wordt na afloop een drankje aangeboden aan de deelnemers van de plantactie.

Lezing dementie op 20 maart
Professor Van Broeckhoven geeft uitleg over het effect van het verouderen op geheugen en dementie, over de ziekte van Alzheimer, over mogelijke risicofactoren en nieuwe behandelingen. 

Leer composteren
Leer meer over composteren tijdens een boeiende, gratis infoavond op dinsdag 20 maart van 19.30 tot 22 uur in zaal Vélodroom van CC Zwaneberg. 

Smokkeltocht op 25 maart
In 2018 herdenken we het 100-jarige einde van Wereldoorlog I. Daarom wordt er in Heist-op-den-Berg een heuse smokkeltocht georganiseerd. Kom mee wandelen en proeven, en ontdek hoe het was om tijdens de oorlog te smokkelen.